BECeko F4F-Expo Foodtech ekitaldiak 17 milioi euroko eragin ekonomikoa izango du

Berrikuntza bultzatzeko, elikagaien industriako 7.000 profesional eta 287 enpresa erakusketaritik gora bilduko dira bertan

F4F BECen izango da maiatzaren 16tik 18ra | Argazkia: F4F-Expo Foodtech F4F BECen izango da maiatzaren 16tik 18ra | Argazkia: F4F-Expo Foodtech

Barakaldoko Bilbao Exhibition Centre F4F-Expo FoodTech elikagaien industriako berrikuntza ekitaldiaren gune bilakatuko da bihartik hasi eta ostegunera bitarte. Nazioarte mailan erreferentziazko topagune bilakatuko da, eta 7.000 profesionaletik gora bilduko dira bertan industriaren etorkizunari buruz eztabaidatu eta prozesuen eraginkortasuna eta lehiakortasuna hobetzeko azken irtenbide teknologikoak aurkitzeko.

Antolatzaileek jakinarazi dutenez, F4F-Expo Foodtechek 17 milioi euroko eragin ekonomikoa izango du Bilbon, eta, aldi berean, Euskal Autonomia Erkidegoa "foodtech berrikuntzaren erreferente" izango da.

"Biztanleriaren hazkunde geldiezinak, inflazioaren presioak, hornidura katearen tentsioek eta planetaren berotzeak markatutako testuinguru ekonomiko eta sozialean gaude. Egoera horren aurrean, elikagaien industriak ekoizpen- eta eraldaketa-sistemak hobetzeko erronka du, baliabide naturalen kontsumoa murrizteko, hondakinen ekoizpena murrizteko eta elikagaien xahutzea ekiditeko. Horretarako, robotika edo adimen artifiziala bezalako teknologia berrietan oinarritu beharra dago, bere eraginkortasuna maximizatzeko eta bere ereduen zirkulartasuna bultzatzeko”, adierazi du Javier Dueñas F4F-Expo Foodtecheko presidenteak.

287 enpresa erakusketarik robotikan eta automatizazioan, elikagaien industriako segmentuetarako prozesaketan eta ontziratzeko makinerian, eta elikagaien segurtasunean eta zientzian dituzten azken soluzioak aurkeztuko dituzte 15.000 metro koadroko erakusketa gunean. Halaber, nazioarteko 124 inbertsio funtsek F4F-Expo Foodtechera joko dute foodtech inbertsioko joerak ezagutzera eta mundu osoko start-up ezberdinen proiektu berriak ezagutzera.

Bestalde, aurten ere, Food 4 Future World Summit biltzarrak elikagaien industriako adituak eta liderrak bilduko ditu, eta elikagaien eta edarien sektoreko ekoizpen-planten eraginkortasuna hobetzeko kasu arrakastatsuak aurkeztuko dituzte, elikadura produktuen joera berriak aztertuz, eta industriaren etorkizuneko erronkei nola heldu ikusiz.

Adibidez, Bimbo, Campofrio, Coca-Cola Europacific Partners, Danone edo Nestle bezalako enpresa erreferenteek teknologia horiek aplikatzeko estrategiak eta arrakasta kasuak partekatuko dituzte, sektoreko produkzio planten eraginkortasuna hobetzeko.

Era berean, segmentazio klasikoaren zaharkitzapenaz eta erosketa eredu berrien bilaketaz ere ariko da Rosa Carabel Eroskiko arduraduna, eta proteina begetaleko elikagai berrien gorakadaz hitz egingo du Marc Coloma Heurako arduradunak.

“Une honetan, elikaduraren sektoreak kostu igoera handia jasaten du, energiak eta lehengaiek eraginda, eta hazkunde demografikoak eta klima-aldaketak eragindako egiturazko aldaketak erronka garrantzitsuak dira sektorearentzat", adierazi dute erakundetik.

Horregatik, Jonathan Berger The Kitcheneko arduradunak, Andy Zinga EIT Foodeko arduradunak, Adam Lyl Padang Cokoak, eta Paulo Silveira FoodTech HUB Latameko arduradunak, egungo egoerari buruzko hausnarketa egingo dute eta sektorearen digitalizazioaren garrantzia eta premia partekatuko dituzte.

Gaurko nabarmenduak
irakurrienaK