Eroskik eta Basque Culinary Centerrek “Eroski-BCC onenak” aintzatespenen bosgarren edizioa egin dute. Sari horiek tokiko produktuarekin, jasangarritasunarekin eta berrikuntzarekin konprometitutako Donostiako erakundeko ikasle ohiak aitortzen dituzte. Aurten, Esther Merino, Lola Palacio eta Jon Iñaki Yurrebaso gastronomia arduratsuaren belaunaldi berria ordezkatzen duten hiru profesionalek jaso dituzte sariak.
Ekitaldia Basque Culinary Centerren Donostiako egoitzan egin da, eta bi erakundeetako ordezkariek, EAEko eta Nafarroako agintariek eta sektoreko ehun profesional baino gehiagok hartu dute parte. Topaketan, hiru sarituen sorkuntzak dastatzeko aukera izan dute bertaratutakoek, tradizioa eta sukaldaritzako berrikuntza uztartu dituen jardunaldian.
Rosa Carabel Eroskiko zuzendari exekutiboak azpimarratu du modernitatearen eta “gure sustraien” arteko orekari eustearen garrantzia: “Eroskin gure sustraiak galdu gabe berritzen dugu, bertako ekoizleekin lan eginez eta gure eskualdeen aberastasun gastronomikoa zainduz”. Bestalde, Joxe Mari Aizega Basque Culinary Centerreko zuzendari nagusiak azpimarratu du sariak agerian uzten duela “espiritu ekintzailea eta gazteen lan bikaina”.
Sarituen artean, Esther Merino nabarmendu dute, alkoholik gabeko edarietan eta hartzidura artisauen tekniketan egindako lanagatik, tokiko osagaiekin alternatiba osasungarriak bultzatuta. Lola Palacio, Asturiasko Alenda jatetxearen burua, sukaldaritza jasangarriaren eta zero kilometrokoaren ereduagatik nabarmendu da. Jon Iñaki Yurrebasok, Bizkaiko Mendi Goikoa Bekoa jatetxearen jabeak, euskal gastronomia berreskuratzearen eta hurbileko produktua erabiltzearen aldeko apustua egin du.